Verhalen

The Making of "Uit de Weg" - Tijdschema

De WEG
die bewandeld moet worden

Deze pagina wordt steeds bijgewerkt

Het laatst bijgewerkt op 23 augustus 2008


2007.
In de videofilmclub FACE werd tijdens de jaarvergadering besloten een collectief te maken speelfilm te produceren. Voor een flink deel als leerproces voor filmers die dat nog nooit gedaan hadden.
Reind Garritsen en Willi Fahrendorf schrijven een synopsis, een scenario en een draaoboek naar een waar gebeurd verhaal uit de jaren ’50 van de vorige eeuw. Reind Garritsen een Bert Pot nemen contact op met de amateur toneelvereniging ‘Levenslust’ uit Beckum met de vraag of zij acteurs kunnen leveren. Dat wilden ze wel.

Najaar 2007
Er worden twee workshops gehouden bij FACE onder leiding van Gé Kikkert. Henk Schaap en Leo Metternich leren een klein stukje tekst uit het hoofd van een scène die tijdens die workshop is opgenomen. De leden van FACE beginnen enthousiast te worden.

Maart 2008
Er wordt een crew samengesteld uit leden van FACE. Er geven zich 17 man op voor een functie. Hieronder het lijstje met namen en functies. Er wordt het principebesluit genomen om in week 33 (11 tot 15 aug.) de opnames te maken met twee identieke camcorders.

April 2008
We nemen opnieuw contact op met de voorzitter Cilia Scharenborg van toneelvereniging Levenslust. Cilia gaat acteurs werven voor de totaal 11 rollen die te verdelen zijn.

Juni 2008
Er wordt een vergadering belegd tussen drie man van FACE (Johan Kuiper, Jan van der Geest en Gé Kikkert) en twee mensen van Levenslust (Cilia Scharenborg en Rob van der Brug). Het ‘klikt’ direct tussen de twee groepen. We besluiten om direct een aantal mogelijke locaties af te rijden. Er is echt wat te kiezen. Erg gemakkelijk is, dat Cilia bijna iedereen bij naam en toenaam kent in Beckum en omstreken.

Gé Kikkert werkt het scenario om naar een voor hem beter bruikbaar verhaal en maakt schema’s voor benodigde locaties / spelers en scènes / spelers. Alle deelnemers worden via email op de hoogte gehouden van elke stap die genomen wordt. Op die manier wordt iedereen ‘warm’ gehouden.

Juni 2008
Gé Kikkert, Johan Kuiper en Cilia Scharenborg gaan op een middag nogmaals de mogelijke locaties af om een definitieve beslissing te nemen waar gefilmd zal worden. Het is gewoon hartverwarmend welke medewerking we krijgen van boeren, boerinnen en meneer pastoor van de plaatselijke kerk om te filmen in de pastorie. We maken overal opnames met één van de camcorders die gebruikt gaat worden. Zo is te zien hoeveel we tijdens de binnenopnames in beeld kunnen krijgen. Nu kan Gé Kikkert als regisseur van de film de decoupage gaan maken op papier.

23 juni 2008
Deze pagina's zijn online gezet en de leden van FACE en Levenslust zijn daarvan op de hoogte gebracht via email.

7 juli 2008
Van Cilia kreeg ik het lijstje door van spelers. Nog niet helemaal compleet, maar dat komt wel goed.

Donderdag 7 augustus 2008
Eerste bijeenkomst van 'Cast' en 'Crew' voor overleg.
Adres: 't Proggiehoes, Beckumerschoolweg 38, 7554 PZ Beckum.

Maandag 11 augustus 2008
Een kleine groep mensen gaan de lokaties inrichten. (Setdressing)

Dinsdag 12 augustus 2008
Eerste opnamedag.

Woensdag 13 augustus 2008
Tweede opnamedag>

Donderdag 14 augustus 2008
Uitloop opnamedag.

Dinsdag 7 oktober 2008
De off-line montage wordt getoond aan de leden van FACE. Er kunnen dan opmerkingen over gemaakt worden. Editor Gé Kikkert beslist dan of er wijzigingen in de montage worden aangebracht.

Dinsdag 2 december 2008
De film gaat in feestelijke première in het clubhuis van FACE. De toneelvereniging 'Levenslust' wordt uiteraard uitgenodigd deze première bij te wonen.