Videoclubs

Videoclubs - Banners en Links

Videoclubs en districten van de Nova kunnen op deze pagina een logo plaatsen. Dat logo verwijst dan naar de website van de club of het district.
Stuur het logo met eventueel een korte beschrijving via email naar Videofilmer.nl en het wordt geplaatst. Gratis!
Klik in het 'Hoofdmenu' op 'Contact' en schrijf de mail. Stuur het logo als bijlage van deze mail mee. Vermeld in de mail duidelijk het URL van de website.

Klik op het logo (plaatselijke clubs)

[FACElogo]
De Videoclub FACE is de oudste en grootste club van de AVO. De club is gevestigd in Enschede en houdt zijn clubavonden in Glanerbrug. FACE heeft de beschikking over een pagina op deze website. Maar FACE heeft ook een eigen website: Klik hier


[Logo Berkelland]
De Videoclub Berkelland (VCB) is een enthousiaste videoclub in .... Borculo! De club maakt ook deel uit van de AVO en heeft een natuurfilmer als lid die nationale prijzen heeft gewonnen. Ook VCB heeft de beschikking over een pagina op deze website.[LVSLlogo] Film- en Videoclub "Het Toverlint" is een vereniging van enthousiaste mensen die van film hun hobby hebben gemaakt. Toverlint is niet alleen een begrip in Gouda en omstreken. Geregeld worden films van clubleden van Toverlint regionaal, landelijk en zelfs een enkele maal op internationaal niveau bekroond. U bent van harte welkom!

[LVSLlogo] De Leidse Video en Smalfilm Liga is dé videoclub voor Leiden en de Leidse regio. De LVSL brengt elke keer iets nieuws en is altijd interessant. Dus….. als videofilmen wat voor u is, is de LVSL dat ook! Opgericht in 1942 als Leidse Smalfilm Liga is het nu met 150 leden de grootste videofilmclub van Nederland. Wil je alles weten over videofilmen bezoek dan eens een clubavond.


[AVAlogo] AVA staat voor Arnhemse Video Amateurs. Ze bezitten een prachtige website met alle mogelijke informatie die belangrijk is. Je vindt er onder andere het complete jaarprogramma van de vereniging. Maar ook software om video te monteren op de PC. Woon je in de omgeving van Arnhem, kijk dan eens op hun website.

[Haviclogo]
De Haaksbergse videoclub Havic is opgericht in 1998 door een aantal enthousiaste mensen die iets meer wilden doen met hun videocamera dan alleen het registreren van gebeurtenissen. Filmen en gezelligheid, daar draait het om in onze club. Neem een kijkje op onze website om te zien wat we doen.


[logo VOL] Onze videoclub is ontstaan, nadat enkele enthousiaste mensen met veel interesse voor deze hobby het initiatief hebben genomen. Niet alleen de gemonteerde filmpjes vertonen aan familie en vrienden, maar ook aan een breder publiek. Zowel kennis uitwisselen, met een beter eindresultaat tot gevolg. De clubleden ontmoeten elkaar iedere 1e en 3e dinsdag van de maand op onze ruime locatie in het ontmoetingscentrum De Veldkei, Veldkamp 77, 7971 BX te Havelte, in het seizoen wat loopt van september t/m mei. De clubleden werken met verschillende montagepakketten zoals Premiere, Magix en Edius


[logo Zutphen]
'Videoclub Zutphen en omstreken' bestaat sinds 1996. De enthousiaste leden maken films en geven elkaar suggesties. Verschillende 'stijlen' zijn in de club vertegenwoordigd: reportages, animatiefilms, korte speelfilms, vakantiefilms etc. Regelmatig houden we doe-avonden en van tijd tot tijd trekken we er samen op uit om te filmen. De club komt eens in de veertien dagen bij elkaar in Zutphen.


[logo Esra]
Videoclub ERSA uit Roosendaal is de grootste in Brabant. De circa 50 leden komen niet alleen uit de stad, maar ook ver uit de omgeving. Onder de leden bevinden zich opvallend veel jongeren en vrouwen. Regelmatig scoren leden op het regiofestival van NB’80, de B.F.M en op het nationale festival van NOVA. De club heeft een eigen bioscoopzaal in een voormalig klooster.


Logo Cine 67 Film en Video Club Cine’67 in Zwijndrecht is de club voor jong en oud die affiniteit hebben met film en of video. Het maakt niet uit of dit nu het maken van een vakantiefilm, film van kinderen en/of kleinkinderen, speelfilm, documentaire of clip is. We gaan met deze beelden aan de slag want filmen is het vertellen van een verhaal. Ook aan de montage van beelden besteden wij dus aandacht. Daarnaast kun je ook leren hoe je met een video camera kan werken.

Klik op het logo (regionale clubs)

[AVOlogo]
De AVO is de Audiovisuele Vereniging Oost en bestrijkt grofweg de provincie Overijssel en de Achterhoek. In totaal zijn 20 videoclubs in dit gebied lid van de AVO. En dus ook van de NOVA. Op de site van de AVO zijn onder andere de adressen van alle aangesloten clubs te vinden.

[Logo Zeeva]
Zeeva staat voor Zeelandse Video Amateurs. Zoals je ziet hebben ze daar zelf een mooiere naam voor. Daar is dus alles te vinden over de clubs in de procincie Zeeland.


Klik op het logo (landelijke clubs en instellingen)

[NOVAlogo]
De NOVA is de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs. Het is het overkoepelende orgaan van een groot aantal autonome districten in Nederland. Elk district herbergt op zijn beurt weer een aantal videofilmclubs. Wie lid is van een bij de NOVA aangesloten club kan meedoen met regionale en landelijke wedstrijden en hoeft (onder andere) geen rechten te betalen over muziek die je in de film gebruikt. (zie de voorwaarden)

[NOVAlogo]
Wij zijn het AmateurFilm Platform. Een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in samenwerking met het Gronings Audiovisueel Archief (GAVA) en het Stadarchief Rotterdam, waar sindsdien ook het Drents filmarchief (DAVA), het Fries Film Archief (FFA) en het Limburgs Museum met de filmcollectie bij zijn aangesloten. Het platform is in 2014 live gegaan. Het platform toont de amateurfilmcollecties van bovenstaande archieven en nodigt bezoekers uit om ook persoonlijk bij te dragen door uploads te delen of een videoband aan te leveren.