Verhalen

Stalking - Blog 02

Op deze pagina drop ik alles in korte verslagjes over wat we beleven tijdens het maken van de Speelfilm met de werktitel Stalking.


Wil je terug naar de vorige pagina, Klik dan hier

Woensdag 22 Juni 2011

Vandaag gaan we opnames maken bij Jan Bartels thuis. We moeten zijn huis ombouwen naar een huis van een mannelijke vrijgezel. Ik weet nog niet of de echtgenote van Jan daar zo blij mee is, maar we zullen alles heel laten en weer in de oorspronkelijke staat terug brengen.

Opnames Bij Jan Bartels thuis En dat is dus gebeurd. Vanaf een uur of 10 kregen we eerst koffie van Jan en zijn daarna gaan 'setdressen'. Eerst alle opnames bij de computer en later heel veel opnames in de huiskamer. Allard Lensen heeft telefoongesprekken gevoerd met Hatice Kors. Van Hatice hebben we alleen de stem opgenomen. Dat stemgeluid gaan we in de montage later 'vervormen' tot een telefoongeluid. Om half 2 stond Marco Zeggeling, die de buurman speelt voor de deur en hebben we alle dialogen tussen Allard en Marco met twee camcorders opgenomen.

Op de foto: v.l.n.r. Harry Exterkate (camcorder) Willi Fahrendorf (regie) Gé Kikkert (camcorder) en Allard Lensen die staat te wachten tot de 'techniek' eindelijk klaar is om zijn rol als Wim Holman te spelen.

En toen werd het even stil. Er waren te veel mensen met vakantie om nog verder te gaan met de opnames. Eind Juli zijn er wel weer voldoende mensen, en ook regisseur Willi, aanwezig om de rest van de opnames te gaan maken. Eind Augustus moeten de opnames klaar zijn, want de acteurs gaan met ingang van September repeteren voor het toneelstuk wat half Oktober in première gaat.

20110802
En toen ging het alsnog mis. Toen we de lijst met vakantiegangers van augustus bekeken toen bleek dat we nog maar twee dagen en misschien een paar weekeinden tot onze beschikking hadden om nog opnames te maken. Lang niet voldoende tijd om alles klaar te krijgen. Daar hebben we nog wel een maand voor nodig. Na half oktober als de uitvoeringen van de Theatergroep zijn afgelopen dan zou het te koud zijn geworden voor de 'zwembad opnames' en dan is het bijna herfst. Dat kunnen we niet combineren met de buiten-opnames die we al hebben.
We hebben helaas moeten besluiten om te stoppen met de opnames. We zullen noodgedwongen moeten wachten tot volgend voorjaar om de rest van de opnames te maken.

Hieronder nog de portretten van de twee hofdrolspelers.
Allard Lensen speelt Wim Holman. Hatice Kors speelt Esther van der Molen

Allard Hatice

Juni 2012.
We hebben helaas de 'productie' van deze film moeten staken.
In verband met vakanties en werk van verschillende mensen hebben we geen sluitend schema kunnen maken