Verhalen

Stalking - Blog 01

Op deze pagina drop ik alles in korte verslagjes over wat we beleven tijdens het maken van de Speelfilm met de werktitel Stalking.
Het is een project van de Film en video Amateurfilm Club Enschede FACE in samenwerking met de Theatergroep Glanerbrug.
FACE zorgt voor alles wat achter de camera gedaan moet worden, de Theatergroep levert de acteurs (m/v)
Alle foto's op deze pagina's zijn van Aart Steenkamp. (Tenzij anders vermeld)
Na een voorbereiding van een aantal weken zijn we van start gegaan.
Het originele scenario is van Reind Garritsen en Willi Fahrendorf.
De regie is in handen van Willi Fahrendorf.
Voor de namen van de rest van de Crew en Cast klik op het submenu.

Vrijdag 13 mei 2011

Stalking 01 We hebben de eerste 9 shots gemaakt op en rond het schoolplein van het Bonhoeffer College. We kregen de volledige medewerking van de school en ook van een stuk of 15 leerlingen. Ze hadden er geen bezwaar tegen dat een shot 3 maal over moest. het valt niet mee om een grote groep, overigens leuke jongens en meiden onder controle te krijgen. De twee acteurs Allard en André speelden goed. Zelfs de teksten die ze moesten uitspreken tijdens het fietsen gingen goed. Of de kwaliteit van de beelden en het geluid voldoende goed zijn moet nog blijken. De opnames die we hebben gemaakt met de 'crane' van Reind Garritsen zagen er op het schermpje spectaculair uit.
Achter in de auto cameraman Gé Kikkert.

20110515
Helaas moest Louise Zwake afhaken in verband met werk. Ze wordt, door de inspanning van André Froklage vervangen door Els Homijer. Els speelt een kleine rol als serveerster op het terras waar de twee hoofdrolspelers, Hatice en Allard hun 'ruzie' uitvechten. Voor zover het er nu naar uitziet, gaan we op vrijdag 20 mei weer opnames maken.


Foto v.l.n.r: Jaap Wiemers, Leo Metternich, zittend Ineke Altemuhl, Oosten Wierbosch, Reind Garritsen.
Achter de camcorder Bert Pot.
Vrijdag 20 mei 2011

Bij het café
Foto v.l.n.r: Allard Lensen is Wim Holman, Els Homijer is serveerster en Hatice Kors is Etsher van der Molen.

Alle lichten staan op groen.
We gaan opnames maken bij
Hotel Restaurant Savenije
Dorpsstraat 149-151
7524 CH Enschede (Lonneker)
Opbouwen om 12.30 uur,
start om 13.30 uur.

20110520
We hadden er prachtig weer bij. Opnames liepen niet zo vlot, omdat er regelmatig herrie schoppende auto's en zware motoren voorbij reden. Met twee camcorders (Gé Kikkert en Roel Bartels) de dialogen opgenomen. Vooral Hatice zag kans om veel emotie in haar spel te leggen. Ondanks alle techniek om de spelers heen.
Na afloop spreken we af om op vrijdagmiddag 27 mei de opnames te maken bij het huis van Esther. We kiezen voor het huis in Losser.

20110526
In het verhaal gaat Esther (Hatice Kors) trouwen. Op 26 mei trouwt de zus van Hatice (in het echt) en maken we wat opnames bij de trouwlokatie. We blijven daarbij wel op enige afstand, want de echte bruid mag niet herkenbaar zijn op de film. Daarbij is Hatice daar natuurlijk ook aanwezig en ook die mag niet herkenbaar zijn in beeld.

Vrijdag 27 mei 2011

Foto05 Op Vrijdag 27 Mei hadden we het weer niet mee. Maar alle opnames die gemaakt moesten worden zijn gemaakt. We werkte voor het huis van de heer Peters in Losser die zoveel interesse had in wat we deden dat hij er de hele middag is bij gebleven. Ondanks een klein buitje regen ging het prima.

Op de foto: Allard Lensen en Hatice Kors krijgen aanwijzigingen van regisseur Willi Fahrendorf.
Wil je verder lezen op 'blog02' klik dan hier.