Verhalen

Nuttige Links

De links op deze pagina verwijzen naar sites die alles te maken hebben met amateurfilm en video. Deze pagina zal steeds, als we een leuke site ontdekken, daarmee aangevuld worden. Alle genoemde sites zijn Nederlandstalig, tenzij anders vermeld. Wanneer je een site tegenkomt die niet meer "werkt", laat het mij dan even weten.
Bijgewerkt in Mei 2016.

ABCinema ABCinema is een interactieve videofilm cursus voor beginners en gevorderden. Het is 'geschreven tekst' aangevuld met bewegend beeld uit zeer veel bekende bioscoopfilms.
Accu's voor camcorders JanAccu verkoopt voor vrijwel alle grote merken camcorders alle accu's. Zowel de merkaccu's als van het eigen merk OEM. Dit eigen merk tegen zeer aantrekkelijke prijzen.
Amateurfilmer.nl De stichting 'Amateurfilm' stimuleert amateurfilmers op allerei gebied.
Amateur DVD Een bedrijf wat je chemische- of videofilm tegen een redelijke prijs op DVD- of CD schijf kan zetten.
Animatie laten maken? Een leuke animatie laten maken? Kijk op deze site.
Animatie software (gratis) Dit is zogenaamde 'open sourse' professionele software voor animatiefilms. Bestaat al vanaf 2002 en wordt in de hele wereld gebruikt. Ook voor bioscoopfilms. Het is een Nederlands product ontwikkeld door Ton Roosendaal.
AVO Is de site van de Audiovisuele Vereniging Oost.
De AVO is de federatie van 20 film- en videoclubs in Overijssel en de Achterhoek.
Bakker Media Center Bakker Media Center is gespecialiseerd in 8mm film digitaliseren. Aan filmmakers, bedrijven en particulieren leveren wij producten en diensten op, voornamelijk bewegend-, beeldgebied.
Bedrijfsfilm Zoek je een firma die een bedrijfsfilm kan maken klik dan op de deze site.
Bedrijfsfilms maken Een bedrijfsfilm maken? Op deze website lees je alle mogelijke informatie over bedrijfsfilms en hoe ze jouw organisatie helpen met het binnen halen van nieuwe klanten.
Beslist Zoek je een camcorder of ander apparaat, en wil je vergelijken? Kijk dan op Beslist.nl. Daar staan er meer dan 200.
Cameracrane Een cameracrane (of Jip) is een statief met daarop een lange stang waarop de camera is bevestigd. Je kunt de camera daarmee mooie verticale en ronddraaiende bewegingen laten maken. Kijk op de site voor uitgebreide info en prijzen.
Dalsheim Digi-Totaal De firma Dalsheim heeft een vestiging in Leeuwarden (PC en cursusen) en Heerenveen (Apple) en heeft een uitgebreid assortiment video camcorders en montage computers. Ze geven tevens op veel gebieden ook (betaalbare) cursussen.
Digital Movie Digital Movie verschijnt tien keer per jaar en brengt overzicht in de vele ontwikkelingen op het gebied van bewegend beeld binnen de consumentenelektronica. Lezers vinden uitgebreide tests over de nieuwste camcorders, tvs (OLED, lcd, plasma, 3D) en projectoren. Netwerken en connectiviteit, Digital Movie weet er alles over te vertellen. Ook beeldondersteunende producten zoals homecinema, luidsprekers, NAS en mediaspelers komen aan bod.
Film in Nederland Deze website schetst een beeld van de ontwikkelingen in de Nederlandse filmgeschiedenis, vanaf de eerste filmvertoning in Nederland op 12 maart 1896.
Filmmaken.nl De site van prof. scenarioschrijver Roemer Lievaart. Je kunt daar onder anderen het instructieboek: "Speelfilms Maken" bestellen.
Filmstart.nl Startpagina voor professionele film en televisiemakers met heel veel interessante sites die ook leuk zijn voor amateurs.
Fred van Eck Uitgebreide site van Fred van Eck met veel informatie voor de amateurfilmer. Speciaal voor de gebruikers van Magix Video deluxe.
Geheugen kopen? Kijk op Simmcity.nl voor alle soorten geheugen tegen redelijke prijs.
Helmcamera's Zoek je een camcorder voor op je helm? Voor op de motor of om te gebruiken bij het surfen? Waterdicht en shockproof. Kijk op deze site.
Kabels en stekkers Engelstalige site met overzichten van alle denkbare Kabels en stekkers voor video en audio. Inclusief de pin aansluitingen en tekeningen. Zeer handig voor de zelfbouwer.
Leren.nl Op www.leren.nl staat heel veel informatie over leren in het algemeen, cursussen en instellingen. Er is ook een pagina HOBBY / FILMEN en daar vindt je links naar websites waar van alles over filmen is te leren.
Manualise Video instructie Met een video instructie of handleiding kunt u op een zeer effectieve wijze uw doelgroep iets duidelijk maken. Bovendien blijkt uit onderzoek dat audiovisuele kennisoverdracht door de ontvanger als prettige manier van leren wordt ervaren.
Marcel Gelderblom Producties Marcel is een amateur die professioneel is gegaan. Je kunt door hem bedrijfsfilms laten maken. Zoek je zo iemand, kijk dan op zijn site.
NOVA De site van de Nederlandse Organisatie van Audiovisuele Amateurs
Nova NOORD De site van het district Noord van de NOVA. Grofweg de provincies Groningen, Friesland en Drente.
S.B.A. Stichting Beelden Amateurkunst. Veel info over (o.a.) het maken van videofilms. Onder anderen de 10 slagen analyse. Maar ook digitale fotografie en computers
Statief kopen? Zoek je een stevig statief? Kijk dan op deze site voor onder andere Manfrotto statieven.
Steven Geldof De site van de, veel prijzen winnende amateurfilmer die intussen prof is geworden, Steven Geldof. Veel verhalen en foto's van en over zijn producties. Voor cursussen klik hier
TIM Productions Tim is iemand die zich speciaal richt op het maken van bedrijfsfilms. Zoekt u zo iemand dan bent u bij hem aan het juiste adres!
Transfershop Bij The Transfershop kunt u terecht met vrijwel alle filmformaten. Zo zetten wij smalfilm, super 8, dubbel 8, betamax, v2000, VHS, S-VHS, VHS-C, Hi8, digital 8, miniDV, HDV, SD cards, memory cards enzovoort, over op de door u gewenste beelddrager.
TVCollege TVCollege is al een opleider voor mensen die voor of achter de camera aan de slag willen. Onze reguliere opleidingen worden in de avonduren gegeven. 8 lessen. In de zomer hebben we voor jong en oud Summer School.
Videoclub De Ronde Venen Een site met namen en e-mail adressen van een groot aantal gebruikers van alle mogelijke moderne camera's en montage apparatuur. Je kunt zien wie over welke apparatuur beschikt en via e-mail corresponderen. Je kunt je ook aanmelden als "Video-mailer".
Filmclub De IJsselstreek-Draaiboek De site van de Filmclub De IJsselstreek-Draaiboek. Woon je in Capelle a/d IJssel of omstreken en zoek je een videoclub, bezoek dan de site en je krijgt alle informatie.
Video.Emotion De opvolger van het videoblad VHM (Video Hobby Magazine). Dit blad is opgegaan in Digital Movie.
Videoamateurs.pagina.nl Een samenwerking met 'Startpagina.nl'. Veel Nederlandse filmclubs en individuele filmers met sites
Videoformaten in de wereld In de wereld worden drie hoofdgroepen van videoformaten gebruikt. Dat zijn PAL, SECAM en NTSC. Op deze pagina kun je zien welk systeem in welk land wordt gebruikt. Je kunt ook hier klikken.
Virtual Reality Video Een informatieve website over virtual reality video en 360 graden filmen. Je kunt er ook VRT brillen en 360 graden camera's kopen.
Werner Urban Werner Urban componeert en produceert eigenzinnige, electronische beats en soundscapes. Zijn signatuur kent invloeden uit streetart, hiphop en experimentele electronica. In opdracht componeert Werner muziek voor televisie, radio, film, video, commercials, websites en zo meer. Ook publiceert hij zijn werken in de vorm van production music (stock muziek).
Zeeuwse videofilmers Om precies te zijn, de Zeeuwse Organisatie van Audio-visuele Amateurs. Het is de regionale afdeling van de NOVA in Zeeland.