Verhalen

Evenementen


Deze Pagina is gereserveerd voor cursussen en evenementen die georganiseerd worden door videoclubs en andere organisaties in Nederland.
De plaatsing is gratis.
De pagina blijft 'staan' tot één maand na de eind-datum van de cursus of het evenement.
Voor inlichtingen, neem contact op met Videofilmer.nlToon Verhoeven Cursus Final Cut Pro X

Film-cursus.nl start op 17 februari 2015 met cursus Final Cut Pro X. De doelgroep is amateurfilmers, filmclubs en semi-professionals die hun kennis willen vergroten op filmgebied.
Als cursist krijgt u alle nodige aandacht en daarom houden we de groepen klein. De cursus is praktijkgericht maar uiteraard leert u de theorie die daarbij nodig is en ligt de nadruk op het zelf doen en leren.

Voorop staat dat cursisten echt aan de slag kunnen met het lesmateriaal. Daarom ligt de nadruk op het zelf doen en wordt er tijdens de cursussen veel gebruik gemaakt van voorbeelden en oefeningen.

Uitgebreide informatie vindt u op de website van Film-cursus
GSM: 06 21 87 63 61

Over de lessen

De cursus wordt gegeven door Toon Verhoeven. Hij is werkzaam als onafhankelijk filmmaker en ook al jaren actief lid van de Leidse Video en Smalfil Liga LVSL. Voor zijn bedrijf Mediatix maakt hij o.a. bedrijfsfilms, instructiefilms en voorlichtingsfilms. Zijn opleiding volgde hij aan het College of MultiMedia (CMM) in Amsterdam waar hij in 2009 de opleiding 'Digital Video Producer' voltooide.

Over Film-cursus.nl

Professionele opleidingen zijn erg duur en daarom niet bereikbaar voor de vele filmers die zich, al dan niet hobbymatig, willen verdiepen in het filmmaken en monteren. Onze cursussen zijn betaalbaar maar bieden toch de professionele benadering en lesstof aangevuld met praktische tips uit eigen ervaring. Daarom is besloten om in 2015 een aantal cursussen op te zetten voor amateurfilmers, videoclubs en semi-professionals.


Goofy

Een andere wereld vol kleur, de onderwater wereld.

“Seminar onderwater videografie”

Dat filmen en monteren van de beelden een vak is hoef ik u niet te vertellen, maar dat onderwater filmen een specialisme is dat kan ik u verzekeren. Drukbestendige apparatuur, contra gewichten en uiterst zorgvuldig uitgebalanceerde verlichting maken dit een pracht van een uitdaging.

En dat is mijn specialisatie!

Aangenaam Robert Hughan van Goofy Aqua Video.

Iedereen kent ze wel, de bekende blauwe onderwaterbeelden, teleurgestelde gezichten na het zien van hun onderwater opnamen ! Er was toch meer kleur onderwater ? Goofy Aqua Video heeft daar een oplossing voor, een “ Seminar onderwater videografie”. Met wat tips en tricks en de juiste instellingen, in combinatie met een gedegen uitleg over onderwater videografie krijgen deze mensen meer inzicht over hoe nu te filmen onder water, dus blije gezichten en geen teleurstelling meer, maar dit moet ze wel verteld worden. De seminar is voor de beginnende en recreatieve videograaf, het programma duurt ongeveer 2 uur afhankelijk hoe enthousiast en ervaren de mensen zijn. Tevens zet ik 3 camera’s met OW behuizingen neer, van vakantie camera t/m professioneel. Zodat mensen kunnen zien en ervaren wat nu eigenlijk het verschil is.

De volgende onderwerpen heb ik in mijn programma:

• Voorstellen

• Verschillende onderwater behuizingen

• Donker & blauw water

• Instellingen camera / voorbereidingen onderwater behuizing

• Duiken

• Persoonlijke ervaringen ( door de presentatie heen)

• Tips & Tricks

Met vriendelijke groet & Enjoy the Image Goofy Aqua Video Robert Hughan

06-54781171 of 070-3965337 www.goofyaquavideo.com info@goofyaquavideo.com goofy.aqua.video@hotmail.com

Pieter Reintjes

Een boeiende en inspirerende avond over het scenario!
Gepresenteerd door: Pieter Reintjes

Een goed verhaal is de basis voor een goede film! Waaraan moet je denken als je een scenario schrijft? Wat is eigenlijk een verhaal?

Script- en tekstschrijver Pieter Reintjes bespreekt de belangrijkste aspecten van het scenario. Met een aantal mooie en goede voorbeelden uit bekende en minder bekende films. Speels, de zaal erbij betrekkend. Inspirerend, uw blik verruimend en de ogen openend. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

-De avond duurt 2 uur (exclusief pauze).
-Kosten voor de avond: 175 euro, exclusief reiskosten.

De avond op 12 september in Leiden voor de LVSL+ was zeer leerzaam en succesvol!

Aan bod komen:
-Waarom een scenario?
-Theorie Syd Field
-Theorie Christopher Vogler
-Wat is een verhaal
-Character of plot?
-Doel van een scène
-Layout scenario – wat wel en wat niet?
-Veel gebruikte stappen naar een scenario
-Speelfilm vs. Documentaire vs. Vakantiefilm
-Verhaal en onderwerpen
-Trucs in dialogen en scriptopbouw

Pieter Reintjes is tekst- en scriptschrijver, was hoofdredacteur voor Video Hobby Magazine, schrijft voor Digital Movie, werkt(e) mee aan diverse bedrijfsfilms, schreef het script (en regisseerde) o.a. de films ‘Een strop’ (1e prijs), Verboden Liefde (prijs bij Nova) en Kim. Pieter is enthousiast lid van Videoclub De Ronde Venen.

Meer informatie en boekingen bij Pieter Reintjes
Mail naar Pieter Reintjes
Avondprogramma al vol? Het is mogelijk om deze ‘avond’ op een ander dagdeel te doen.